18 Ekim 2014 Cumartesi

Huzurun ve Zamanın Başlangıç Noktası Greenwich

Yemyeşil ve sık ormanlarla kaplı sessiz bir yürüyüş yolundayım, kulağımda James Blunt’ın dinlendirici sesi, hava puslu, mevsim sonbahar, istikamet dünyanın merkezi Greenwich.

Greenwich-indigodergisi
Herkesin ilk ve orta öğretim yıllarında bir ders saati bile olsa mutlaka işlediği bir konudur Greenwich. Dünyanın merkezi veya zamanın başlangıç noktası olarak bilinir. Hepimiz için daha o yıllarda bir merak konusu haline gelen bu şirin kasaba aynı zamanda huzurun da merkezi.
24976598
Greenwich Kraliyet Rasathanesi’ni her gün çok sayıda turist ziyaret ediyor. Buraya ulaşmak isteyenler parklarla çevrilmiş yemyeşil bir tepeye tırmanıyorlar. ‘Sıfır noktasını’ simgeleyen çizginin ve çelikten yapılmış yapının çevresinde uzun kuyruklar oluyor. Hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler arasında dünyanın her bölgesinden gelen meraklılar bulunuyor.
IMG_1818
Thames Nehri kıyısında bulunan Greenwich, şirin restoranları, muhteşem doğası ve sıcakkanlı insanları ile ziyaretçilerinin içini ısıtan bir yer. Koca bir günü hiç çekinmeden buraya ayırıp Greenwich Pazarı’na uğramanızı, alışveriş yapmasanız bile orijinal sanat çalışmaları, antikalar ve değişik el işleriyle renklenen tezgâhları görmenizi öneriyorum.
Screen-Shot-2014-09-10-at-12.37.56-PM
Ayrıca Greenwich’de çok büyük bir deniz müzesi bulunuyor. İçerisinde etkileyici fotoğraflar yakalamak mümkün. Devasa maket gemiler, heykeller ve deniz eşyaları yer alıyor. Sevimli bir alışveriş bölümü var. Çoğu denizcilikle ilgilenenler olmak üzere bir çok kişi çeşitli malzemeler satın alıyor.
IMG_1771 IMG_1779
Kuzeyin bu sevimli kasabasına uğrayıp da balık yememek olmaz. Özel dizaynlı kafelerde kendinize güzel bir balık ısmarlayıp günü Thames’ın görkemli manzarasını seyrederek kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder